VAN DAN MUŞ’A BÜYÜLÜ YOLCULUK
27 – 30 MAYIS 2020 (3 gece, 4 gün)
Program:
1.GÜN : İSTANBUL-VAN
Türk Hava Yolları’nın TK 2746 seferi ile saat 06.05’de İstanbul Atatürk Havaalanı’ndan Van’a uçuyoruz. Ferit Melen Havalimanı’na varış saatimiz 08:05
Buluşma Yeri ve Saati: İstanbul Atatürk Havaalanı, Türk Hava Yolları Online Check-in kontuarı önü, 04.30
Bizi bekleyen aracımızla şehir merkezine yola çıkıyoruz. Van’ın sınırlarını çoktan aşmış olan ve içerisinde Çörek içi, otlu peyniri, Kavut, Murtuğa, İlitme gibi yöresel tatlar barındıran Van kahvaltısından sonra Eski Van’ı geziyoruz.
MÖ 855 yılında Urartu Kralı I. Sardur tarafından yaptırılan Van Kalesi, Eski Van’da bulunan Ulu Cami kalıntıları ile 1567 tarihli bir Mimar Sinan yapısı olan Hüsrev Paşa Camii’ni geziyor ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin kampüsü içerisinde yer alan ve Van kedilerinin neslini korumak amacıyla açılmış olan Kedi Evi’ni de görüyoruz. Daha sonra otelimize dönüyor ve dinleniyoruz.
2.GÜN : VAN
Geç kahvaltının ardından Stratejik bir noktada yapılmasından dolayı uzun bir dönem önemini koruyan Hoşap Kalesi, halk arasında Aspeniş olarak adlandırılan ve Urartu Kralı II. Sarduri tarafından MÖ 764-735 yılları arasında yaptırılmış olan Çavuştepe Kalesi’nden sonra Gevaş’a ulaşıyoruz. Gevaş’ta Urartularca kurulmuş ve sonradan Selçuklular tarafından da kullanılmış olan kalenin güneyinde yer alan, Halime Hatun Kümbeti ve 400’den fazla mezar içeren mezarlık Selçuklu taş sanatının kendine özgü yapısını süsleme ve hat sanatının en güzel örneklerini gözler önüne sermektedir. Daha sonra otelimize dönüyor ve dinleniyoruz.
3.GÜN: VAN-TATVAN
Kahvaltı sonrası Akdamar Adası’na geçmek üzere yola çıkıyoruz. Van Gölü’nün en büyük adası olan ve aynı zamanda sahip olduğu doğasıyla göz dolduran Akdamar Adası, içerisindeki kilise kalıntısıyla tabiatı tarihle buluşturmuş muazzam güzellikte bir noktadır. Akdamar Adası’ndaki kilisenin asıl adı Surp Haç Kilisesi olsa da bulunduğu adanın ismiyle anılır. Kral I. Gagik’in emri üzerine 915-921 yılları arasında inşa edilmiş olup, mimari açıdan Orta Çağ Ermeni sanatının en güzel örneklerinden biridir.
Ada dönüşünde göl kıyısında öğle yemeği yiyor ve Ahlat’a doğru yola çıkıyoruz. Ahlat mezarlıkları içinde 210 dönüm ile en büyük mezarlık olan Meydanlık Mezarlığı’nda 12. yüzyılın başından 16. yüzyıla kadar tarihlenen çeşitli tiplerde yaklaşık bin kadar mezar taşı ile Emir Bayındır Kümbeti ve Çifte Kümbet gibi çok sayıda kümbet bulunmaktadır.
Daha sonra Tatvan’a dönüyor ve otelimize yerleşiyoruz.
4.GÜN:, TATVAN –BİTLİS-MUŞ
Kahvaltı sonrasında sonbaharın tüm uyanışını seyretmek üzere Nemrut Krater Gölü’ne gidiyoruz. Sönmüş bir volkan olan Nemrut Dağı’nın zirvesinde yer alan Nemrut Krater Gölü, tüm dünyayı fethetme amacıyla Doğu’ya yaptığı sefer sırasında Büyük İskender’in keşfettiğine inanıldığından dolayı “Büyük İskender’in Cenneti” adıyla da biliniyor. Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü’nde bulunan Martı Adası da yankılanan kuş sesleri ile bize doyumsuz bir güzellik sunacak.
Daha sonra türkülere konu, filmlere ilham kaynağı olan, birçok manide yer alan ve Türkiye’nin değişmeyen simgeleri arasına giren Bitlis‘te beş minarenin izini arıyoruz. Etnografya Müzesi, İslâhiye Medresesi, El-Aman Han da göreceğimiz yerler arasında.
Daha sonra Muş’a doğru yola çıkıyor ve şehir merkezinde geleneksel Muş evlerinin olduğu sokaklarda dolaşıyoruz. Eski Muş evleri genel plan şemaları itibarı ile kendisine yakın şehirlerdeki (Doğu ve Güneydoğu Anadolu) evlerle paralellikler göstermektedir.
Daha sonra Türk Hava Yolları’nın TK 2693 sefer sayılı uçağı ile saat 17.30’da Muş’tan İstanbul Atatürk Havaalanı’na uçuyoruz. Varış saatimiz 19.50
Fiyatlara Dahil Olan Hizmetler:
Hilton double tree by hilton veya Elıte World vanda
Tatvanda the Crater veya Taşar Royal otel